Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΥΠΕΡ ΑΥΤΟΥ .+_


Δικαστήρια της Σπάρτης  

Οι πολίτες αποθέωσαν με χειροκροτήματα τον Σπαρτιάτη που σκότωσε ληστή

ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ

1.jpg

VIDEO:
Πρωτοφανής και δικαιολογημένη η εξέγερση των πολιτών της Σπάρτης σήμερα Σάββατο 5 Μαϊου 2012. 
Ώρα 16:00 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Σπάρτης. Σπαρτιάτες αλλά και Φαρίτες πολίτες συγκεντρώνονται περιμένοντας την Αστυνομία να φέρει με τη διαδικασία του αυτόφορου τον ιδιοκτήτη αποθήκης που τα ξημερώματα της Παρασκευής, κοντά στην Τραπεζοντή, πυροβόλησε και σκότωσε αλλοδαπό που προσπάθησε να κλέψει υλικά εργολαβίας.
Οι εκατοντάδες πολίτες, όλοι θύματα της εγκληματικότητας που μαστίζει την περιοχή, κατέφθασαν αποφασισμένοι να προειδοποιήσουν κάθε Αρχή ότι είναι αναγκασμένοι, πλέον, να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.
Μετα από πολλές καθυστερήσεις και αναβολές τελικά τα περιπολικά της Αστυνομίας καταφθάνουν αλλά μπροστά στην οργή των πολιτών και στις έντονες αποδοκιμασίες κατα της ΕΛ.ΑΣ. δεν σταματούν.
Εκπρόσωποι των πολιτών διαβεβαιώνουν τον επικεφαλής της Αστυνομίας κ Χασάπη ότι ο κρατούμενος όχι μόνον δεν κινδυνεύει αλλά αντίθετα θα αποθεωθεί. Αυτό και γίνεται όταν τελικά εμφανίζεται ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία Έλληνας ιδιοκτήτης αποθήκης υλικών.
Οι πολίτες τον χειροκροτούν ασταμάτητα. Αυτός κλαίει. 
Φωνές «Άξιος» και «Αθώος» συγκλονίζουν το Δικαστικό Μέγαρο και αντηχούν στους διαδρόμους της Εισαγγελίας. Κατηγορούμενος, συνήγορος και Αστυνομική συνοδεία ανεβαίνουν στον Ανακριτή.
2.jpg
Πρόκειται για έναν πολίτη που αναγκάστηκε να προστατεύσει την περιουσία του και τη ζωή του πυροβολώντας και σήμερα είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.
Οι πολίτες αγανακτισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί ξεσπούν και καταγγέλλουν ότι: «δεν υπάρχει κράτος»«δεν υπάρχει δικαιοσύνη»«πρέπει να πάρουμε τον Νόμο στα χέρια μας…»«σήμερα Ρουμάνος, αύριο Ρομά νεκρός»
Οι ώρες είναι δύσκολες. Χρειάζεται ψυχραιμία απ’ όλους. Το «κακό» μπορεί πολύ σύντομα να επαναληφθεί.
Βράζει το αίμα όσων έχουν υποστεί κλοπές και ζημιές στις περιουσίες τους, από θρασύτατους ληστές και κακοποιούς.
Η Πολιτεία έχει αποδειχθεί ανεπαρκής και ανήμπορη να ελέγξει τη έξαρση της εγκληματικότητας. Φαίνεται ότι οι πολίτες αυτοοργανώνονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Είναι προφανές ότι οι αρχές του τόπου ( Αντιπεριφέρεια, Δήμος, Αστυνομία, Εισαγγελία) πρέπει να συσκεφθούν άμεσα και να δρομολογήσουν ενημέρωση προς την κοινωνία αλλά και συγκεκριμένα μέτρα.
Στο notospress.gr επανειλημμένα γράφουμε για το πρόβλημα, για το αδιέξοδο, για την προκλητική υποβάθμιση της ζωής των πολιτών και για την απόλυτη ανασφάλεια που μπορεί να οδηγήσει και σε αυτοδικίες.
Ομάδες κακοποιών αλλοδαπών και Ρομά, ίσως κι Ελλήνων, δρουν ανενόχλητοι και καθημερινά «σαρώνουν» ότι βρουν μπροστά τους. Η αυτοδικία δεν είναι λύση, προκύπτει όμως από την βάναυση κι επικίνδυνη πλέον θρασύτητα των κακοποιών.
NOTOSPRESS.GR

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου