Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕΤΑ ΤΙΣ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ !ste4

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σχετικά με την ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε υποβάλλειο δικηγόρος Ιωάννης Ανδριόπουλος όσον αφορά στον γνωστό ... "λαθρονόμο". Η συζήτηση στην Ολομέλεια ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να καταθέτουν τις απόψεις του. Μετά το πέρας της διαδικασίας δόθηκε προθεσμία έως τις 19 Ιανουαρίου για να υποβληθούν υπομνήματα εκ μέρους των δύο πλευρών, μετά την οποία ημερομηνία θα εκδοθεί και η τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ.
Το ενδιαφέρον στην όλη διαδικασία ήταν η επιμονή του αντιπροέδρου του συμβουλίου και προέδρου του 4ου τμήματος του ΣτΕ (αυτό δηλαδή που αρχικά είχε κρίνει με συντριπτική πλειοψηφία ως αντισυνταγματικό τον νόμο) στον να ρωτά τον δικηγόρο του δημοσίου, κάποια συγκεκριμένα πράγματα, όπως τελικά ποιός είναι ο αριθμός των αλλοδαπών που υπάρχουν στην χώρα μας. Τόνισε δε ότι τα μέλη του συμβουλίου δεν πήραν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Όπως παραδείγματος χάριν το ποια διαμονή θεωρείται νόμιμη - καθώς λόγω των συνεχών νομιμοποιήσεων τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς- και το πόσοι τελικά αλλοδαποί έχουν εισέλθει στην χώρα, αλλά και πόσοι υπάγονται σε διατάξεις
Πληροφοριακά σας αναφέρουμε κάποια νούμερα που επικαλέστηκε ο δικηγόρος του δημοσίου και τα οποία δείχνουν το πόσο "μακρυά νυχτωμένο" είναι το κράτος σχετικά με την πραγματική κατάσταση. 9.000 αιτήσεις έχουν γίνει από αλλοδαπούς για υπαγωγή στον νόμο αυτόματης ιθαγένειας. Από τις 9000 οι 3000 έχουν πάρει ήδη την ιθαγένεια, 1600 λόγω γέννησης στην χώρα και 1400 λόγω φοίτησης. Ενώ το σύνολο νομίμων μεταναστών με οριστικές άδειες διαμονής είναι περίπου 480.000,  ενώ υπάρχουν 138.000 με εκκρεμή αιτήματα άδειας παραμονής ή προσωρινή διαταγή που αναστέλλει την αποφαση απελασής τους. Όσο για τις έκλογές 1200 ήταν οι αλλοδαποί που εγγραφήκαν, από τους οποίους όμως δεν εξελέγη κανείς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου