Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ! χα χα χα χα χι χι χι



Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας. Οι δράσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εκτός από συστηματικούς ελέγχους, ενισχυμένη αστυνομική παρουσία, πεζές περιπολίες, και δραστηριοποίηση μικτών κλιμακίων ελέγχων.

Την τελευταία εβδομάδα, από 26 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, συνέβησαν τα εξής:


Ελέγχθηκαν 14.591 άτομα, καθώς και 930 οχήματα συνολικά σε διάφορα σημεία του Κέντρου της Αθήνας.

Προσήχθησαν 6.012 άτομα σε διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Βεβαιώθηκαν 834 παραβάσεις συνολικά της ποινικής νομοθεσίας, πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα.

Συνελήφθησαν 423 άτομα για διάφορα αδικήματα από ελέγχους που έγιναν αποκλειστικά στο Κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν: 37 για κλοπές και διαρρήξεις, 71 για διακίνηση ναρκωτικών, 10 για ληστείες, 28 άτομα για λαθρεμπόριο, 5 για κατοχή όπλων, 192 για παραβάσεις του νόμου που αφορά στους αλλοδαπούς, 64 για διάφορα ποινικά αδικήματα, 19 διωκόμενοι για διάφορα αδικήματα πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα, σύμφωνα με το newsbomb.gr

Διενεργήθηκαν οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε εγκαταλελειμμένα – κατειλημμένα κτίρια, κατά τη διάρκεια των οποίων ελέγχθηκαν επτά 7 κτίρια. Οι επιχειρήσεις αυτές έγιναν από μικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ, του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής, του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπό την παρουσία Εισαγγελέα. Οι συλλήψεις αφορούσαν δεκαοχτώ 18 αλλοδαπούς που κρατούνται για διοικητική απέλαση. Από τα κτίρια και τα διαμερίσματα που ελέγχθησαν αναζητούνται οι ιδιοκτήτες τους.

Εντοπίστηκαν 41 κλεμμένα οχήματα.

Κατασχέθηκαν 11,59 γρ. ηρωίνη, 513,8 γρ. κάνναβη, 1459 ναρκωτικά χάπια, δυο όπλα, το ποσό των 951 ευρώ, καθώς και 23 κινητά τηλέφωνα.

Βεβαιώθηκαν 112 παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τα Ήθη και τα εκδιδόμενα άτομα σε υπαίθριους χώρους, για τις οποίες υποβλήθηκαν και οι αντίστοιχες μηνύσεις. Αρκετά από τα εκδιδόμενα άτομα εξετάστηκαν από υγειονομικό κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. που συμμετείχε στους αστυνομικούς ελέγχους.

Διενεργήθηκαν οργανωμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε δέκα τέσσερις 14 οίκους ανοχής όπου διαπιστώθηκε ότι και οι δέκα τέσσερις (14) οίκοι ανοχής λειτουργούσαν παράνομα, καθόσον είχαν παραβιασθεί οι σφραγίδες διακοπής της λειτουργίας τους που είχαν τεθεί από την αρμόδια Αρχή.

Από τους οίκους ανοχής συνελήφθησαν συνολικά τριάντα επτά 37 άτομα, εκ των οποίων τριάντα μία 31 αλλοδαπές, τέσσερις 4 ημεδαπές γυναίκες και δύο 2 ημεδαποί άνδρες, που κατηγορούνται για την πλημμεληματική παράβαση της παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η αρμόδια Αρχή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα άτομα.

Συγκροτήθηκαν ακόμη 181 μικτά κλιμάκια, στα οποία διατέθηκαν 403 αστυνομικοί και 244 δημοτικοί αστυνομικοί.

Διατέθηκαν 174 αστυνομικοί αποκλειστικά για δράσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση του παραεμπορίου πλησίον του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χιλιάδες είδη παραεμπορίου όπως,13.208 λαθραία τσιγάρα 11.570 είδη ρουχισμού, 1.767 οπτικά – γυαλιά ηλίου, 1.756 CDs/DVDs καθώς και 29.548 άλλα είδη παρεμπορίου

Συνελήφθησαν 41 άτομα για διάφορες παραβάσεις που προέκυψαν στο πλαίσιο του αστυνομικού ελέγχου παρεμπορίου και προσήχθησαν 271 άτομα σε Αστυνομικές Υπηρεσίες για περαιτέρω αστυνομικό έλεγχο συνολικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου