Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΘΥΜΑΜΑΙ..........?

ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!


ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΑΝΗ
Είναι η γυναίκα που μέσω Τηλέμαχου Χυτήρη παντρεύτηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Για να την παντρευτεί ο ΄κύριος έξω από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ΄ έδωσε περισσότερα από 120 εκατ. δραχμές στη Μαργαρίτα, τη μαμά του μπούλη για να πάρει διαζύγιο...

Σαν μέτρο σύγκρισης αρκεί να πούμε ότι ένα καλό διαμέρισμα 100 τ.μ. στη Κηφισιά κόστιζε εκείνη την εποχή 14 εκατ. δραχμές.

Η φορολογική δήλωση του γαμπρού δεν ξεπερνούσε τα 10 εκ. δραχμές.

Λίγο καιρό αργότερα έκανε δώρο στη μπέμπα - Λιάνη μία βίλα στην Εκάλη αναφέροντας στο Πόθεν ΄Εσχες ότι τα χρήματα του τα έδωσαν φίλοι.Μεταξύ αυτών αναφέρει και τον πασίγνωστο έμπορο όπλων Κασόγκι : είναι ο άνθρωπος που ως μεσάζοντας πουλούσε όπλα στην Ελλάδα θησαυρίζοντας αυτός αλλά και το κύκλωμα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σε αντίθεση με τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, το Πασόκ δεν έκανε άμεσες διαπραγματεύσεις με τις βιομηχανίες όπλων αλλά χρησιμοποιούσε μεσάζοντες όπως τον Κασόγκι ή τον Λούβαρη (τον γνωστό αγωνιστή και ιδεολόγο Λούβαρη, που επένδυσε στο Πασόκ για να γίνει σε χρόνο ρεκόρ ο ιδιοκτήτης των περισσότερων Goody's στην Αττική, ο γνωστός ιδεολόγος που ο Παπανδρέου έκανε μεσάζοντα για να πουλάει όπλα στην Ελλάδα, εκείνος που το 1990 φορούσε 'κολάρο΄ - μαϊμού για να μην προφυλακιστεί, εκείνος που τον έκρυψαν πίσω από το όνομα του Ολυμπιακού για να αποφύγει τις δίκες και να μην μιλήσει).

Αποτέλεσμα η Ελλάδα (ΕΜΕΙΣ) να αγοράζει (ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ) τον εξοπλισμό πάντα ακριβότερα : τα μιράζ κόστισαν 5 φορές παραπάνω από ότι στην Τουρκία η οποία έκανε απευθείας διαπραγματεύσεις χωρίς μεσάζοντες, τα άρματα λέοπαρντ 7 φορές.

Την ίδια εποχή μέσω των μεσαζόντων (ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΒΑΡΗ) η Ελλάδα πούλησε κρυφά όπλα στο Ιράκ στον πόλεμο με το Ιράν (Ιανουάριος 1987) . Η ΄υπογραφή΄ της ΠΥΡΚΑΛ (που την έκανε προβληματική το Πασόκ για να βάλει δική του διοίκηση και να πουλάει όπλα) βρέθηκε σε όλμους στο πεδίο της μάχης.

Τα χρήματα από την πώληση των όπλων ΠΟΤΕ δεν ήρθαν στα ταμεία του κράτους.

Για να μην μαθευτεί η ποσότητα των όπλων και των πυρομαχικών που πουλήθηκαν και φυσικά πόσα χρήματα μπήκανε σε Ελβετικούς λογαριασμούς, έβαλαν φωτιά στο στρατόπεδο στη Μαλακάσα (Δεκέμβριος 1987).

Νεκρός ένας αξιωματικός και 4 σοβαρά τραυματισμένο


Arnitsi Bitsi

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου