Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ : ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ???


ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
Δεν θα μιλήσω με θεωρητικούς οικονομικούς όρους και αναλύσεις << υψηλού επιπέδου >>, αλλά τι πρέπει να γίνει με πρακτικό τρόπο διότι η θεωρία απέχει ΠΑΝΤΑ από την πράξη .
Οι υποστηριχτές του ευρώ λένε ότι αν γυρίσουμε στην δραχμή ( Εθνικό Νόμισμα ), τότε ένα ευρώ θα κάνει 700 η και 1000 δραχμές και οι τιμές των πραγμάτων θα εκτοξευτούν στα ύψη. 
Η αλλαγή του ευρώ σε δραχμή μπορεί να γίνει   ΚΑΙ   ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΡΟΠΟ :
1 ΕΥΡΩ = 1 ΔΡΑΧΜΗ       η      1 ευρώ = 1 ευρώ Ελλάδος   ( ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ )

Την ίδια στιγμή που γυρνάς στο Εθνικό Νόμισμα μετατρέπεις όλα τα δάνεια από ευρώ σε δραχμές και ταυτόχρονα δηλώνεις σαν κράτος ότι θα εξοφληθούν όλα προς τους δικαιούχους σε δραχμες, χωρίς να εξετάσεις αν είναι επαχθή παράνομα κλπ.

Έτσι κανείς δεν θα τολμήσει να υποτιμήσει το νέο Εθνικό Νόμισμα γιατί αυτόματα θα << κουρέψει >> τα δάνεια που έχει να λαμβάνει .

Αποτέλεσμα θα είναι να μην έχουμε καμία μεταβολή τιμών στις εισαγόμενες πρώτες ύλες άρα καμία αύξηση στις τιμές των προϊόντων αλλά και καμία << εχθρική >> κίνηση από πλευράς των ξένων. 
 Διότι το βασικό και μόνο επιχείρημα τους είναι ότι θα τους φάμε τα λεφτά που δανειστήκαμε και για αυτό γίνονται όλα με την τρόικα και τα μνημόνια.
Το κράτος λοιπόν θα έχει στα χέρια του τα ανταλλαγμένα ευρώ που θα αποτελέσουν ΤΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ και επειδή αυτό το ποσόν είναι σαν σύνολο κάποια τρις ευρώ, για να μας πούνε οι ειδικοί, πως θα έχουμε πρόβλημα να πληρώνουμε σε ευρώ για ότι θέλουμε να εισάγουμε από την πρώτη μέρα αλλαγής του νομίσματος
   Απάντηση θέλω επ αυτού και μόνο .
Με μέρος λοιπόν από αυτό το συναλλαγματικό απόθεμα, θα μπορείς να αγοράσεις στην δευτερογενή αγορά όλα τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που κυκλοφορούν σε τιμή πολύ μικρότερη από την ονομαστική τους αξία. Φυσικά εδώ δε θα πληρώσουμε τα ομόλογα των 233 δις ευρώ που έχουν πάρει οι τράπεζες με τον νόμο 3723/2008 και τις επεκτάσεις του, τα οποία δεν θα πληρωθούν διότι αποτελούν υπεξαίρεση και απάτη προς όλους τους πολίτες της χώρας μας. 
 ( Το χρέος της χώρας είναι 280 δις , το συναλλαγματικό απόθεμα πόσα τρις ; )
Για το υπόλοιπο ποσό του χρέους που αποτελείται από δάνεια προς τα κράτη δανειστές μας θέτεις απαράβατο όρο, (επειδή δέχεσαι να πληρώσεις και τα παράνομα δάνεια), ότι τα χρήματα οι δανειστές θα τα πάρουν αντισταθμιστικά ! Δηλαδή σε είδος !
Δηλαδή κάθε κράτος-δανειστής θα πληρωθεί σε :
α) παραχώρηση τουριστικών καταλυμάτων χωρίς να πληρώνουν οι τουρίστες του κάθε κράτους το κόστος του δωματίου , το οποίο αντίτιμο θα δίνουν στο κράτος τους και έτσι θα εξοφλείται σταδιακά το χρέος μας . Κάθε κράτος θα προωθήσει από μόνο του τον τουρισμό προς εμάς για να πάρει τα χρωστούμενα, αυξάνοντας έτσι και την εισροή συναλλάγματος στην χώρα μας από την κατανάλωση που θα κάνει κατά την διαμονή του ο τουρίστας .
Αυτά τα ποσά που θα χαλάει κατά την διαμονή του ο τουρίστας θα τα πληρώνει ο ίδιος ο τουρίστας , το δε ποσό χρέωσης του καταλύματος το Ελληνικό κράτος θα πληρώνει στον κάθε ξενοδόχο κρατώντας και άμεσα τον φόρο εισοδήματος .
β) Σε Ελληνικά προϊόντα χωρίς να τα πληρώνει στους Έλληνες παραγωγούς το κράτος εισαγωγέας των Ελληνικών προϊόντων . Την πληρωμή δε των Ελλήνων παραγωγών θα την κάνει το ίδιο το Ελληνικό κράτος σε αυτούς.

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ έχουμε εξόφληση χρέους, μη επίπτωση πληθωρισμού από την μετάβαση σε Εθνικό Νόμισμα και ακύρωση όλων των μνημονίων και των μέτρων που επιβάλουν.
Στην ερώτηση ποια Ελληνικά προϊόντα θα εξάγουμε θα ακολουθήσει αύριο η απάντηση όπως και σε κάθε άλλη επώνυμη ερώτηση .
Αυτή είναι η διαφορά θεωρίας και πράξης . 

 ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

2 σχόλια:

  1. Θα ήταν πραγματικά τέλεια λύση, αλλά, δυστυχώς, νομικά είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως ο χρεώστης του δανείου δεν επιτρέπεται να αλλάξει το νόμισμα, μόνο να κυρήξει πτώχευση μπορεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπαρχει δεν επιτρεπεται στην παρουσα περιπτωση την στιγμη που εχεις κατηγορουμενους τους διαχειρηστες για εσχατη προδοσια με καμια δεκαρια μηνυσεις οπου 4 μεχρι τωρα εχουν περασει απο την δικαιοσυνη και ειναι στην βουλη. Εχεις την αποφαση του 1939 του διθνους δοικαστηριου για το παρανομο χρεος και το σπουδαιοτερο εδω ειναι οτι δεν τους λες δεν σε πληρωνω η σου κοβω μερος σαν παρανομο αλλα στο πληρωνω ολο. Ουτε ενας δεν θα βρεθει να πει οχι για να μην χασει λεφτα. ............

      Διαγραφή